Aku Dan Tanah

20 August 2017/Ahad

Assalamualaikum

Ramai kawan-kawan aku termasuklah pembaca blog aku nih tanya aku,macam mana life aku dekat makmal.Belum pernah lagi aku cerita dekat blog.Entahlah kenapa aku begitu malas sekali ingin menceritakan pasal life aku di dalam makmal.Tapi sebab ramai yang dah request,inshaallah aku akan update jugak pasal life aku dekat makmal.

Dulu aku study aku ambil Building Construction tapi bila dah kerja nih aku dapat pula bidang Civil Engineering nih.Civil Engineering nih ada anak-anak dia lagi dan aku dapat bidang Geoteknikal Engineering.Bila dah masuk dalam bidang geoteknikal engineering nih hari-hari lah aku pegang tanah pegang batu.

Bila kawan-kawan aku yang bukan belajar arkitek,engineering dan yang seangkatan dengannya tahu yang aku nih kerja bahagian tanah,mulalah diorang hamburkan dekat aku dengan soalan-soalan yang pelik dan yang tidak munasabah itu.Aku pon kadang-kadang malas jugak mau layan dengan soalan dorang tu..Huh!!

Kawan : Belajar kos bangunan best kah?
Aku : Best.
Kawan : Kerja bahagian tanah best kah?
Aku : Best
Kawan : Tangan kau ndak rosak kah hari-hari pegang tanah?
Aku : For you information,tangan i dah lama dah rosak sejak i pegang simen masa study dulu.
Kawan : Erhmmmmm....
Aku : Krik krik krik

Baiklah...Dunia khayalan sudah tamat.Besok aku harus menyarung kan kemeja and tudung dan sebelum jam 8.00 pagi mesti ada di makmal sudah.

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

18 comments:

  1. Teringat time study dulu, kelas geoteknik antara kelas yg palinglah kak pip ndak suka, sakit kepalw belajar batu bata dan tanah ... muehehe ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..baru belajar dah sakit kepala..apa lagi kerja di bahagian tanah nih..

      Delete
  2. hehe baca ni rasa teringin nak bancuh simen :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  3. Selamat menjalankan tugas heheh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. napa?macam gantung eh cerita ni kali..

      Delete
  5. Rosak pun rosak janji happy dengan apa yg di buat kan. Selamat bekerja dan ceria2 selalu dear. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...sudah namanya belajar bahagian tanah..

      Delete
  6. dulu belajar finance tapi kerja dekat site memang pening kepala nak start dari zero. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..memang akan jadi begitu kalau nak duduk site..huhu..

      Delete
  7. Bestnyaaa! Nad sekarang tgh intern civil engineering. Kalau bosan je mesti gi duduk lab hehe.

    ReplyDelete
  8. penah ada roomate dulu kat u land surveyor

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...best kah belajar land surveyor?

      Delete
  9. wah sis rasa job anum nmpk best dan menarik ! =D

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..