Akhirnya...Aku dapat kerja..

24 March 2017/Jumaat

Assalamualaikum

Aku masih lagi dalam mood yang malas tiap kali aku mau update blog.Tetapi hanya kerana aku ndak mau blog aku sunyi sepi kembali macam dulu,aku gagahkan jua diri aku ni untuk update cerita baru.Cerita aku kali ni bukanlah cerita baru sangat sebab di entry-entry sebelum ni aku dah pun ceritakan yang aku dah dapat kerja.Kuikui!Kalau korang belum baca entry tersebut bolehlah korang baca entry ni.Tapi aku nak juga cerita pasal kejadian pada hari tu di mana aku tau aku dapat kerja.

Masa tu aku sedang bergolek golek atas katil sebab bosan ndak tau mau buat apa masa tu jadi time aku sedang seronok bergolek golek atas katil handphone aku berbunyi.

Posto posto...Ada mesej masuk.Aku tengok nama dia aikhh ini nama bos hensem tu bakal bos akulah nanti.Bila buka :



Aikhhh..Tu bos suruh aku buka emel.Jadi cepat-cepat lah aku buka emel.

Dan...Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Akhirnya..Aku kena terima untuk kerja di company tu.Syukur sangat-sangat.Bila aku dah buka emel tu aku terus lah bincang and bagitau dengan family pasal berita bagus ni sampai aku lupa mau balas kah tidak sms bos tu..Haha..

Pikir pikir pikir..Last last aku tanya kawan aku yang memang sudah ada pengalaman 1st time dorang kena terima kerja masa tu.Aku tanya dia :

Aku : Matcikk,aku belum bagitau lagi sama bakal bos aku yang aku sudah terima emel dari company tu.

Matcikk : Ui,bagus ko bagitau dia yang kau sudah terima emel dia.

Aku : Erhm...ayat dia macam mana?

Matcikk : Kau cakap lah "saya sudah terima emel Surat Tawaran Kerja dari company bos.Terima kasih".Begitu kau cakap.

Aku : Ouh,,okay.Esoklah aku sms dia balik sebab malam sudah.Hoho..

Matcikk : Mana-mana kau jak lah babu.

Aku dan kawan aku tu memang biasa lah panggil macam tu.Kadang-kadang dia panggil aku babu kadang-kadang aku panggil dia matcikk dan pernah hari tu aku typo.Aku mau tulis ayat "babu" bah tu tapi tertaip aku "babi" hahaha...Sabar jak lah tu babu...Hahaha..Adakah itu typo tahap yang kritikal?

Besok pagi nya aku pun sms lah balik bakal bos aku tu.


Ok jak dia balas?????Lalu aku pun berjoyah dengan kawan aku.





Dan...berakhirlah sudah chat chat aku dengan matcikk..Sorry lah bos aku mengumpat kau..Harap-haraplah bos ndak jumpa blog aku ni kalau bos jumpa mohon ampun dan maaf dari aku sebab mengumpat bos..Hohoho..

Sekarang ni aku sedang mencari tempat tinggal lah untuk disewa tapi sampai sekarang belum dapat lagi.Harap-harap lah sebelum bulan 4 aku sudah dapat tempat tinggal sebab tempat aku kerja ni jauh dari kampung aku.Erhmmm....Dan sekarang ini aku sedang menghabiskan sisa-sisa kehidupan ku bersama family aku yang tinggal beberapa hari jak lagi.Erhmmm...Babai...

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

11 comments:

  1. Wah tahniah3x... Ya Allah sis dok nervous lagi ni suami interview 2hb ni ntah la macamana keputusannya nanti. Yakin dan tawakal akan Allah je yang mampu sis buat sekarang ni. Doakan ya Anum

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..mudah mudahan adalah rezeki tu sis

      Delete
  2. tahniah kerna mendapat kerja. All the best

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah rezeki. Tahniah dear ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..