Building Construction Amali (Entry Trhowback)

26 February 2017/Ahad

Assalamualaikum

Hari ni aku nak share ngan korang semua apa kerja amali yang aku buat dulu masa aku sedang study di KTYS..


Ni projek masa semester satu.Ko pikir je lah susah ka atau senang nak buat benda alah ni.Aku paling malas lah nak hadap benda benda gini tapi napa aku ambik building construction?😥😥

Ni pula projek masa semester dua.Pasang jubin.Senang rupanya ar pasang jubin ni..Benda ni paling aku suka buat sebab senang..hahaha..kau cuma perlu gaul simen letak simen tu banyak-banyak kat lantai dan atas simen tu letak jubin.Tapi awas jangan sampai simen korang ada benda alah pula masa tu macam batu ke sampah ke sebab bila korang ketuk ketuk jubin untuk bagi rata dan bila korang ketuk jubin di tempat yang tajam atau kosong jubin mudah pecah.So,korang kenalah letak simen tu penuh dan pastikan bersih dari segala sampa atau benda tajam.

Satu lagi projek masa semester dua ialah kasih bengkok besi.Bukan mudah tau mau kasih bengkok besi tu..

Semester tiga pulak buat pintu dan tingkap.Yang ni aku ndak tau mana sudah aku simpan gambar dia.Gambar ni dianggap hilang lah ye ..😳😳

Semester empat pulak amali dia mengukur aras tanah.Perghhhh...Amali paling kick lah ni ya.

Semester lima pulak buat landskap.Haaa..ni lah landskap yang kami buat.

Aku malas mau cakap banyak-banyak dekat blog ni sekarang.Nanti kalau aku rajin sudah adalah tu aku update entry panjang-panjang..hehe..


Terima kasih sudi baca 😏

6 comments:

  1. Wah mcm Seronok pula kak ana tgk 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...memang seronok tapi bila start buat tu semua benda...fullamakkk..

      Delete
  2. Wah tough juga kerja kamu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...memang tough..sudah namanya pembinaan..:)..

      Delete
  3. bestnya ada skill buat pembinaan ni. nanti bolehlah share lebih banyak tips. buat tutorial ke. berbaloi juga tu :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..