Kehidupan Aku Berubah Setelah ....

01 September 2016/Khamis

Assalamualaikum

Hello September....Korang tahu tak bahawa sekarang ni kehidupan aku telah berubah..Dari seorang pelajar kini bertukar jadi seorang penanam anggur di rumah.Sebenarnya,terharu jugalah.3 tahun nak habiskan diploma tu bukan senang oii...

Dulu masa study,duduk kat hostel start dari sem 1 sampai sem 2.Lepas tu penghujung sem 2 sampailah sem 5 duduk rumah sewa dan sem 6 pulak duduk rumah sendiri sebab dapat tempat praktikal dekat dengan kampung sendiri..For the first time,asal korang nak tau kan masa sem 2 tu kan tu lah aku tinggal menyewa dengan kengkawan classmate aku sampai lah sem 5 sebab sem 6 (praktikal) kami dah tinggal di kediaman masing-masing.

Dulu masuk kelas,makan anytime tidur jarang sekali sebab kelas pun bukan selalu hado.Time praktikal tu kalau nak makan ikut time yang ditetapkan di ofis..Kalau lapar makan gula-gula lah..Huhuhu..

Dulu kalau nak pi kelas,bangunlah jam berapa kau nak bangun.Kalau kelas mula jam 8 pagi,jam 7.30 baru bangun and pi tunggu bas jam 8 pagi dan sampai kelas jam 8.30...Tup tup tup..sampai jer kelas,lecturer cakap class cancel..Nahhh...Hambek kau...Kalau time praktikal tu,tak ada istilah cancel-cancel bagai....Tak ada..Haha..Paling-paling pun kau buat cuti sendiri konon kau hade presentation LI lah,test LI lah,hantar laporan LI lah...Haa..tu jer alasan yang buat ko dapat cuti..Kadang-kadang,ofis dekat dengan rumah pon boleh jugak terlambat datang sikit..Hihi..

Gambar ni aku ambil time aku masih dalam sem 5.Masa tu sedang final exam..

Kadang-kadang bila dah habis study ni,pandai rindu jugak ahhhh zaman-zaman study ni..Rindu nak pergi kelas,rindu nak travel dengan kawan serumah,rindu nak lepak ngan kengkawan,jalan-jalan sana sini...Kalau hujung minggu tu kalau tak berjalan pi mana-mana,berkurung lah dalam rumah.Tengok tv,gosip-gosip,main masak-masak.Ahhhhhhhhhhhhhhhhh...Rindunyerrr..

Kalau boleh,nak jugak aku cari alat doraemon "Mesin pemutar masa"...Hahahaha....Tapi tapi tapi,sampai bila kan asyik nak balik jer ke zaman dulu-dulu..Tak best ar kalau life kiter ni tak berkembang..Asyik-asyik itu itu jer cer life kiterr..Orang pon bosan dengar cerita life kita kalau kiter kasih citer lah ngan orang.

And now,tinggal tunggu menghitung bulan menghitung hari jer nak konvo tapi sampai sekarang masih jugak jadi penanam anggur yang setia...Hihihi...Anyone yang ada tips nak senang dapat kerja tu boleh share tak....Hehe...I target ni i nak kerja sebelum konvo...Harap-harap lah sebelum konvo i dah dapat kerja...Amin amin amin 10x...

Sejak jadi penanam anggur setia ni jugak,banyak jugalah aku pergi karnival-karnival kerjaya di Kota Kinabalu.Tapi tu lah,belum ada rezeki kot..Belum ada lagi yang sangkut...Apa yang penting kena sabar.Rezeki kita ada juga tuh cuma lambat jer Allah nak bagi..Ya tak??Hehe...

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.



1 comment:

  1. apply je apa yg ada dlm on9 or shopping complex. timba pengalama. inshaaALLAH ada rezeki dpt kerja.

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..