Aku dah kembali !

05 Februari 2016/Jumaat

Assalamualaikum

CERITA PERTAMA

wahhh wahhhh,konon semangat hari ni nak update blog padahal subuh-subuh dah sakit perut.Entah penangan apa semalam tiba-tiba jak perut aku sakit.Cantek lagi tu waktu sakit perut aku datang semalam.Subuh-subuh jo perut aku sakit muntah-muntah,cirit-birit.Ya allah!!Tidur pun tak nyenyak terus.

Bila bapa aku nampak aku lemah longlai kat meja bilik pejabat dia,bapa aku kesiankan aku terus dia bawa aku pigi hospital.Lepas dah daftar diri di meja kaunter,terus ke depan bilik no 6 and tunggu giliran.Bila No giliran aku dipanggil sudah aku pun masuk lah ke dalam bilik doktor tu.Allah,macam-macam kena tanya kenapa aku sakit perut,cirit-birit and muntah-muntah.So,aku kasih cerita lah dari A sampai ke Z.

Bila dah habis sesi soal jawab dengan doktor tu,dia suruh aku ambil ubat di farmasi.Yeahh....lepas tu pulang.Sampai rumah makan bubur nasi + makan ubat tapi tekak aku dan tidur..Lepas maghrib baru bangun.Nahhh,habis kena bebel aku ngan mak aku...kahkahakh!!Lepas tu makan lagi and then sambung tidur.*Teruk sehh*Dorang bapa aku sama kakak aku jalan pigi rumah macik aku pun aku tak sedar weyhh...Kalau bom meletup kat sebelah telinga aku entah aku dengar ka tidak masa tu..Lolllzzzz...

Besoknya bila aku bangun pagi yeayyyy...demam aku dah hilang dan aku pun kembali bersemangat buat kerja.*padahal satu biji jak aku minum ubat*...

Alhamdulillah...sembuh juga aku dari demam...

CERITA KEDUA

Bila korang jalan-jalan dekat belog aku,mesti korang nampak perubahan pada blog aku kan..Hihi..Tu lah sebab nya aku menyepi entah berapa minggu aku menyepi sebab blog masa tu tengah under design by ShedaUcu.Korang try lah buka belog aku nih....comel kan...hihi..tu semua tu ShedaUcu yang editkan.Dengan design blog aku yang baru ni,harap-haraplah semangat baru untuk rajin update blog pun ada..Insyaallah. Kalau korang nak tempah edit blog kat dia,korang cari jak lah dia kat sini.Hehe..

#segala komen-komen korang yang aku belum balas tu,akau akan balas sebentar sahaja lagi..ok...

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..