Perempuan Yang Power

07 Januari 2016/Khamis

Assalamualaikum

Korang nak tau perempuan yang power tu macam mana??Hari ni Nurul rajin sangat nak kongsi macam mana nak jadi perempuan yang power.

1)Kalau korang nak jadi perempuan yang power,korang mestilah tak mintak kekasih korang tu teman pergi beli makanan dekat cafe,tak mintak teman pergi saloon,tak mintak teman pergi beli baju,tak mintak teman tengok wayang cerita mengarut macam xerita '2 alam',tak minta teman beli pad.Korang ingat kekasih korang saka?Kena teman pergi mana je??

Haaa...kalau korang sering berbuat sedemikian terhadap teman korang,Nurul harap tolong lah...Jangan terlalu mengharapkan teman korang untuk korang heret ke sana ke mari  sebab bila teman korang dah mula bosan atau rimas dengan korang...naaa...korang pun tau juga kan apa akan jadi selepas itu??So,Nurul harap korang kurang-kurang kan lah yerr jadikan teman korang tu sebagai 'pak turut' korang.Semua benda tu korang boleh buat sendiri kan tanpa perlu bantuan siapa-siapa.Cuma korang perlu berusaha dan ada keyakinan jer untuk lakukan hal-hal tersebut seorang diri.

2)Perempuan yang power tak melekat dengan kekasih 24 jam.Asyik nak call,nak wassap,asyik nak wechat,asyik nak facebook,asyik nak twitter.Korang ingat kekasih korang tu ape??Haaa??

Kalau boleh,korang biarkan lah teman korang tu buat apa yang dia nak.Jangan sesekali masuk dalam urusan teman korang.Silap hari bulan tak sia-sia korang kena marah sama teman korang.Nak gitu??Tak nak kan..Jadi,jangan la asyik nak melekat ngan teman korang 24 jam tu.Nanti bila kroang dah kawin,ha...bosan pula jadi nya...ish3x...

3)Last.Kalau korang adalah perempuan yang power,korang tidak akan tergedik-gedik ikut kekasih korang pergi tengok bola dekat mamak lepas tu korang nak acah-acah pakai jersey kelab kekasih korang tu.Ni perempuan loser,korang balik rumah main masak-masak sana.

Daripada korang ikut teman korang lepak ke sana ke mari,lebih bagus korang lepak dengan family korang kat rumah.Lagi bagus.Kan...

1 comment:

  1. kalau pndai berdikari, xpyh pun tu semua.. tggu je jodoh hakiki =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..