Jangan Mengharapkan Benda Yang Percuma Sahaja !!

27 Disember 2015/Ahad

Assalamualaikum

Cerita ni berdasarkan pengalam aku lah yang terlalu obses dengan dunia internet sehingga akhirnya aku terpengaruh dengan jurujual di kioks Maxis Broadband di Centre Point,Kota Kinabalu.

Ceritanya begini...

Pada petang itu,aku sama kawan aku si Jokcsim pergi ke Centre Point sebab aku mau bayar bill broadband aku manakala kawan aku si Jokcsim dia beli broadband baru.Selepas selesai aku buat bayaran bill,aku tanyalah macam mana mau tukar pelan maxis yang lebih murah lagi.

Jadi,si penjual tu dia terus kasih promo la sama aku kalau ambil Maxis OnePlan tu dapat hp free dan kita cuma perlu bayar bill broadband sahaja.Jadi,aku pun tanpa berpikir panjang aku ambil lah yang Maxis OnePlane tu dan aku pun dapatlah hp free berjenama Lenovo A6000 Plus.

Setelah aku ambil yang Maxis OnePlan tu.broadband aku yang lama tu aku matikan sudah dan sekarang ni aku sedang menikmati pelan Maxis OnePlan tu.

Setelah beberapa minggu aku pakai hp Lenovo,mulalah hp tu buat hal.Aku call dia punya owner,kenapa hp Lenovo tu ada masalah..So,aku bagitau la masalah hp tu macam mana dan owner Maxis tu cakap itu hp memang original.Dia bercakap dengan nada suaranya yang marah-marah lah.Malas aku mau dengar bebelan dia lagi,terus aku potong cakapnya..Hahahaha!!

Aku tanya dengan owner tu,kalau tukar dengan hp lain boleh ka??Dia cakap ndak boleh sudah..Aiyaaa...Jadi,aku ambil keputusan la aku mau kasih berenti tu broadband terus kasih balik tu hp yang uzur sudah...T______T

Sekali masa di Maxis Centre,dia cakap bayar RM 7OO lebih kalau mau kasih berenti tu broadband...Whattt???!!!RM 700 lebih????Aku tanya lah macam mana boleh sampai pigi RM 700 lebih sedangkan bulanan aku RM 105.00...Errhhmm...rupa-rupanya...dia punya utility.Dari situ lah aku menyesal yang tiada guna sudah sebab aku ambil pelan maxis tu.Mau ndak mau kena la tunggu 2 tahun lagi kontrak dia untuk aku kasih berenti tu broadband aku dan hp tu jadi milik aku  walapun aku ndak mau sudah pakai tu hp sebab hp tu menyusahkan!!Dan broadband tu aku bagi kakak aku pakai dulu sebab kalau di kg aku line Maxis memang menghampakan.Memandangkan kakak aku di semenanjung,aku bagi lah dia pakai.

Selepas kejadian ini terjadi,akhirnya aku sendiri yang tiada telefon...Terpaksa pinjam Samsung Galaxy Tab A mak punya dan dalam waktu yang terdekat ini....aku nak beli fon baru yang betul-betul original(trauma sudah sama hp free....) yang sudah lama menjadi kegilaan aku semenjak hp tersebut di lancarkan iaitu ........ jeng     jeng     jengggggggg...

Inilah dia hp kegemaran aku iaitu Iphone 6 Plus yang sudah menjadi kegilaan aku..Dalam waktu yang terdekat ni la aku akan miliki...Inshaallah..Kalau kamu mau tau dia punya detail lagi,kamu boleh pergi ke website Lazada.

Terima kasih sebab sudi baca entry ini.

1 comment:

  1. Rasa macam dekat Sabah pulak baca entry ni. Eh betul ke Sabah? Hehehe. Apa pun semoga impian memiliki Iphone 6+ tercapai :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..