Travel : Nurul Baidurah ke Wilayah Persekutuan Labuan ( Hari Pertama )

12 Mei 2015/Selasa

Assalamualaikum...

Pada 20 April 2015 ( Isnin ) - 22 April 2015 ( Rabu ),aku dan Jocksim telah pergi ke Wilayah Persekutuan Labuan selama 3 hari 2 malam.Sebelum cuti semester,kami sudah pun plan nak pergi ke Labuan dan selepas berakhirnya Final Exam kami hari tu,akhirnya dapat juga kami pergi.Kami pergi ni berdua jak.

Excited juga lah sebab ni kali pertama kami jenjalan berdua.Tujuan nak travel ke Labuan ni pun sudah di rancang dengan baik.Sebab masing-masing guna duit sendiri.So,kami nak beli apa - apa di Labuan suka hati kami lah sebab pakai duit sendiri.Haha..Dan juga,buat pertama kali nya aku menginap di Labuan sebab selalunya kalau aku ke Labuan biasanya 1 hari jak.Pagi jalan petang baru balik.

Untuk sampai ke Labuan,kami menaiki feri dari Menumbok yang akan bertolak pada jam 2.30 petang sebab masa tu petang baru kami jalan.Harga tiket feri pula ialah RM 2.50 seorang.

 Ini adalah kaunter tiket feri.Kalau korang nak ikut feri pada waktu petang,korang bolehlah ke kaunter tersebut.Gambar belakang kaunter jak yang aku dapat ambil..

Ini lah feri yang kami ikut hari tu untuk sampai ke Labuan.


 Pemandangan dari atas.Tingkat 1 untuk letak kenderaan penumpang.Tingkat 2 pula untuk penumpang.

Di tengah laut.....

Ini lah Jocksim...Kawan travel ku...Korang jangan pula ingat yang dia ni lelaki yah...Bukan...Sebenarnya dia ni perempuan.Okehhh...




Dalam jam 4.00 petang gitu,barulah kami sampai di Labuan dan kami terus ke hotel yang kami sudah booking hari tu lagi iaitu Hotel Pulau Labuan 2.Kami jalan kaki jer untuk sampai ke hotel tu sebab hotel tu tidak juah dari terminal dan ditambah pula dengan kedudukannya yang terletak di tengah-tengah bandar.

Ehhmmm,ni lah hotel yang tempat kami menginap.Hotel aku kasih 4 bintang sedja lah...Hihi..

Hari pertama kami di Labuan,kami tiada pi mana - mana sebab kalau nak jalan pun hari sudah petang.Kedai pun tutup awal dan bila malam sudah datang Labuan ni sunyi terus.So,jam 4 lebih gitu aku dan Jocksim cuma ke Labuan Supermarket lah nak beli barang sikit..Lepas tu pulanggg.....So,malam tu kami rehat - rehat je lah kat hotel untuk save energy kunun untuk hari kedua.Hihi...

Bersambung....






No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum...
Bah...Rajin - rajin kamu komen sini..