Aku Dan Tanah

20 August 2017/Ahad

Assalamualaikum

Ramai kawan-kawan aku termasuklah pembaca blog aku nih tanya aku,macam mana life aku dekat makmal.Belum pernah lagi aku cerita dekat blog.Entahlah kenapa aku begitu malas sekali ingin menceritakan pasal life aku di dalam makmal.Tapi sebab ramai yang dah request,inshaallah aku akan update jugak pasal life aku dekat makmal.

Dulu aku study aku ambil Building Construction tapi bila dah kerja nih aku dapat pula bidang Civil Engineering nih.Civil Engineering nih ada anak-anak dia lagi dan aku dapat bidang Geoteknikal Engineering.Bila dah masuk dalam bidang geoteknikal engineering nih hari-hari lah aku pegang tanah pegang batu.

Bila kawan-kawan aku yang bukan belajar arkitek,engineering dan yang seangkatan dengannya tahu yang aku nih kerja bahagian tanah,mulalah diorang hamburkan dekat aku dengan soalan-soalan yang pelik dan yang tidak munasabah itu.Aku pon kadang-kadang malas jugak mau layan dengan soalan dorang tu..Huh!!

Kawan : Belajar kos bangunan best kah?
Aku : Best.
Kawan : Kerja bahagian tanah best kah?
Aku : Best
Kawan : Tangan kau ndak rosak kah hari-hari pegang tanah?
Aku : For you information,tangan i dah lama dah rosak sejak i pegang simen masa study dulu.
Kawan : Erhmmmmm....
Aku : Krik krik krik

Baiklah...Dunia khayalan sudah tamat.Besok aku harus menyarung kan kemeja and tudung dan sebelum jam 8.00 pagi mesti ada di makmal sudah.

Terima kasih kerana sudi baca entry ini.